template ."/head.php");?>
template ."/tools.php");?>
Caktohet data e gjyqit të Karaxhiçit PDF Print E-mail
Publikuar nga MitrovicaPress   
Sunday, 18 October 2009 23:03
 
Z. Karachiç do të vetëmbrohe

Procesi ndaj tij do të nisë në Hagë në 21 tetor.

Ai akuzohet për genocid dhe krime lufte gjatë luftës në Bosnjë në vitet '90.

Z. Karaxhiç u arrestua në Serbi vitin e kaluar pasi i kishte shpëtuar drejtësisë për mbi një dhjetëvjeçar.

Ai u përpoq që ta shtynte nisjen e procesit, duke argumentuar se i nevojiteshin dhjetë muaj të tjerë për të përgatitur mbrojtjen.

Kërkesa për imunitet

Shtyrja e fundit e datës së nisjes së procesit është bërë që z. Karaxhiç, që do të vetëmbrohet, të ketë kohë për të shqyrtuar dokumentet e reja të prokurorisë.

Gjykata i kishte kërkuar palës së akuzës që të prezantonte një version të përditësuar të akuzës- të kompluar me shënime prej saj, deri në datën 19 tetor.

Gjykata ka hedhur poshtë apelin e z. Karaxhiç për të pushuar çështjen ndaj tij me argumentimin se atij i ishte ofruar imunitet nga ndjekja penale nëse do të largohej nga jeta publike, nga ish-negociatori amerikan,

Z. Holbrooke vazhdimihst e ka hedhur poshtë pretendimin e tij.

Të martën gjykatësit vendosën se edhe nëse provohej se ekzistonte marrëveshja për të cilën pretendon z. Karaxhiç, ajo nuk do kufizonte juridiksionin e Gjykatës.

Last Updated ( Monday, 19 October 2009 05:44 )