SmallMediumLarge NarrowWideFluid
Mitrovica Veriore drejt Vetqeverisjes me Dogana PDF Print E-mail
Publikuar nga AlbaPress   
Friday, 18 January 2013 18:46

Marrveshja e fundit për doganat mes Serbisë dhe Kosovës për Mitrovicen Veriore është bërë që të gjitha të hyrat doganore të grumbullohen në një thesar të administruar nga një organizatë ndërkombëtare (ndoshta nga UNMIK). Këto fonde nga ky thesar tani do mund të përdoren nga qeverisja lokale Serbe në Mitrovicen Veriore.

Kjo marrveshje mes Hashim Thaçit dhe Ivica Daqiq nënukupton një nisje të një autonomie të veqant të Mitrovices së Veriut ashtu siq kishte kërkuar edhe kryeministri Serb, Ivica Daqiq. Kur hyrjet e fondeve doganore nuk kontrollohet nga vetë shteti i Kosovës kjo tregon se Qeveria e Kosoves fillon të dorzoj autoritetin e saj qeverisës tek institucionet lokale Serbe të Mitrovicës së Veriut.

Poashtu, ekziston rreziku që fondet e grumbulluara të përdoren nga institucionet paralele Serbe me të cilen përforcon legjitimitetin edhe ndikimin e tyre politik tek popullata Serbe që jeton atje.

Last Updated ( Thursday, 31 January 2013 19:11 )